Testiranje performansi Steam Decka otkrilo je da većina igara postiže najmanje 30 fps na ručnom računalu

Organizacija za razvoj računala za igre na sreću VALVE eksplicitno je objasnila što znači izraz 'fokusiranje na 30 FPS'. Ljudi koji planiraju koristiti Steam Deck bili su zabrinuti zbog eksplicitne upotrebe termina 'fokusiranje na' od strane Valvea. Valveov Pierre-Loup Griffais na Twitteru je istaknuo da oprema nije fokusirana na 30 FPS, koliko god je preporučivala 30 FPS-a je osnovna koju korisnici Steam Decka mogu očekivati.

Većina igara koje su testirane na Steam deckeru prema očekivanjima 'pouzdano su zadovoljile i premašile' 30 FPS, štoviše, možemo očekivati ​​da će postojati i diskrecijski FPS limiter koji će igračima omogućiti da biraju između broja sličica u sekundi i povlačenja trajanja baterije mobilnog telefona.

“Cilj od 30 FPS-a” aludira na ono što smatramo mogućim za igranje u našem izložbenom testiranju; igre koje smo isprobali i pokazali su pouzdano ispunjavale i nadmašile tu traku do sada”, pojasnio je Griffais na Twitteru (veoma cijenjen, Gamerant). 'Također će postojati diskrecijski implicitni FPS limiter za podešavanje [izvedbe] u odnosu na trajanje baterije.'ICYMI, eBay je u posljednje vrijeme obuzeo Steam Deck hawkere sedam dana nakon što smo prethodno iznijeli izvještaj o tome kako su otišli na eBay sa svojim rezervacijama Steam Deck-a od 4£, povećavši broj prijenosnih računala za mnogo funti.

U tom trenutku bilo je različitih objava Steam Decka na eBayu, a sve su naplaćivale više od tražene cijene Valvea. Nekoliko objava imalo je opremu koja se može kupiti za više od 1000 funti, no eBay je sada očistio te objave, otkrivajući Eurogameru da su u prekidu svoje strategije pretprodaje jer bi sve objave prije prodaje trebale osigurati da će stvar biti objavljena u roku od 30 dana od nabava.

Što je FPS?

Pa, kadrova u sekundi [FPS]. Okviri u sekundi su broj slika koje vaše računalo može proizvesti u svakoj jedinici sekunde koju će proizvesti čak nekoliko slika koje će vaše računalo proizvesti i prikazati toliko glatke animacije. Manja brzina kadrova odgovara lošoj animaciji. Obično je FPS bitan za igranje.

  1. 20 sličica u sekundi nije namijenjeno igranju igrica.
  2. 20-30 sličica u sekundi je prosjek kada je u pitanju igranje igrica, ali teške igre su uopće dobre s fps-om.
  3. 30-45 sličica u sekundi većina igrača je zadovoljna ovom brzinom, ali ona još uvijek nije dovoljno visoka.
  4. 45-60 sličica u sekundi je dovoljno dobro i većina računala to pokušava postići.
  5. 60+ sličica u sekundi Vrlo glatko.

Steam Deck

Očekuje se da će ručno računalo za igre koje je razvio Valve biti objavljeno tijekom prosinca 2021. Steam Deck uključuje jedinstveno ubrzanu jedinicu za pripremu (APU) koju radi AMD ovisno o njihovim modelima Zen 2 i RDNA 2, s CPU-om koji pokreće jedinica s četiri centra/osam žica i GPU koji radi na jedinicama s osam registara s potpunom procijenjenom izvedbom od 1,6 TFLOPS. I CPU i GPU koriste promjenjive frekvencije planiranja, pri čemu CPU radi negdje u rasponu od 2,4 i 3,5 GHz, a GPU negdje u rasponu od 1,0 i 1,6 GHz, ovisno o trenutnim potrebama procesora. Valve je izrazio da CPU ima praktički identično izvršenje kao Ryzen 3000 PC procesore, a GPU izvođenje kao Radeon RX 6000 serije. Deck pamti 16 GB LPDDR5 RAM-a za četverokanalni dizajn.