Quiet Place 3 povučen nakon odlaska redatelja Jeffa Nicholsa, Spin-Off bi se mogao dogoditi bez originalne glumačke ekipe

Nakon Mirno mjesto 3 direktor Jeff Nichols je odlučio da se želi povući iz redatelja Quiet Place 3 i odlučio da se želi usredotočiti na još jedan znanstveno-fantastični projekt koji mu je već neko vrijeme na umu, a sada se serija Quiet Place 3 možda jednostavno neće dogoditi ili neka zamjena moglo bi se tražiti. Prvi dio A Quiet Place objavljen je 2018., a režirao ga je i glumio zajedno Ivan Krasinki , zajedno sa suprugom Emily Blunt. Ovo nije par iz stvarnog života koji je glumio u serijama, bilo je mnogo ovakvih slučajeva gdje su parovi glumili zajedno.

Nakon iznenadne objave od strane Nicolsa da napušta projekt i umjesto toga radi na znanstveno-fantastičnom projektu. Opcije za njegovu zamjenu se već razmatraju i navodno će 3. dio serije imati nove likove koji još uvijek nisu odlučeni, ali uskoro možemo čuti bilo kakve informacije o tome.Koncept filma je prije spin-off nego nastavak jer neće biti likova iz prethodnog dijela filma. To otvara više vrata za franšizu gdje bi u budućnosti mogla imati više dijelova. Obožavatelji su bili sretni što je Nicholas režirao projekt, ali nakon njegovog iznenadnog izlaska nisu bili razočarani jer projekt nije toliko napredovao i može biti objavljen u vrijeme za koje je predviđen. Očekuje se da će film biti objavljen 31. ožujka 2023. godine.