Počinje 34. filmski festival u Virginiji, programi najavljeni, koji će filmovi biti prikazani?

Sveučilište u Virginiji Ured prorektora i zamjenika prorektora za umjetnost sponzorira Filmski festival u Virginiji , koji je sada u svojoj 34. godini. Ove godine, više od 85 filmova bit će prikazano na raznim mjestima oko UVA's Grounds i Charlottesvillea, uključujući drive-in kino na Morven Farmi.

The Paramount Theatre , Kazalište Violet Crown , i Kazalište Culbreth , kao i drive-in filmovi na Farma Morven , bit će domaćin Virginia Film Festivala 2021.

Tijekom festivala koji traje do nedjelje održat će se više od 50 filmova, posebnih događaja, posveta i razgovora.
VPM je ponosan što je dio 34. godišnjeg Virginia Film Festivala, koji traje od 27. do 31. listopada. Proslavljeni festival ove godine dolazi u Charlottesville s potpuno osobnim rasporedom koji uključuje nekoliko mjera opreza protiv COVID-19.Prikazani dokumentarni filmovi, koji su nastali nakon skupova protiv institucionalnog rasizma u ljeto 2020., promatraju prevrate kroz leće povijesti i umjetnosti. Filmovi će biti predstavljeni u The Culbreth Theatreu, gdje su prvi put prikazani na televiziji početkom ove godine.

Sve mjere ublažavanja COVID-19 su provedene, rekao je direktor festivala Jody Kielbasa, a organizatori se raduju ponovnom susretu sa svima.

Gledatelji tijekom vikenda mogu vidjeti više od 85 filmova, uključujući brojne debije, uključujući jedan značajan film u srijedu.

Povijest filmskog festivala u Virginiji

Festival američkog filma u Virginiji (kasnije preimenovan u The Virginia Film Festival) osnovan je u listopadu 1988. uz potporu državnog Odjela za ekonomski razvoj i usvajanje od strane Sveučilišta Virginia. Cilj je bio promicati gospodarski razvoj u Virginiji poticanjem filmske produkcije i jačanjem turizma, kao i kombinirati kreativne interese i zanate američke filmske industrije s akademskim resursima sveučilišta s nacionalnom ocjenom.