Najnovije rušenje Googlea i Sonyja kako bi olujom preuzeli kontrolu nad tehnološkim tržištem

Mnogi pojedinci mogu gledati na Sonyjev 360 Reality Audio kao trik, no organizacija je uzbuđena zbog guranja inovacije naprijed. Mladi ljudi iz tvrtke XDA Developers otkrili su redove koda koji preporučuju da Sony i Google namjeravaju prenijeti ovaj element u Android mase.

Bez obzira na to što se pojavio 2019., Sonyjev živopisni 360 Reality Audio dizajn još je ograničen na skromnu gomilu administracija i gadgeta, uključujući Tidal, Amazon Echo Studio i vlastite zvučnike i slušalice japanske organizacije. Ipak, tehnologija prostornog zvuka koja se temelji na stavkama – koja jamči zvuk koji ispunjava prostoriju i čini se kao da dolazi iz svih smjerova – mogla bi se potresti. XDA Developers je vidio revizije koda za Android koji predlažu da Google radi sa Sonyjem na koordinaciji 360 Reality Audio u svom prijenosnom OS-u.

Kod specificira dodavanje podrške za MPEG-H 3D Audio dizajn - koji dopušta postavljanje vokala, instrumenata i različitih zvukova oko publike - Androidovom segmentu okvira MPEG4Extractor. Različiti dijelovi također eksplicitno upućuju na 360 Reality Audio, uključujući primjedbu Sonyjevog računalnog programera Keija Murayame koja se čini da potvrđuje organizaciju između dviju organizacija. 'Ovo je jedna od zakrpa spomenutih u skupu 'Android OS 360RA pomoć' među Googleom i Sonyjem', čita kod.

Unatoč činjenici da je rad vjerojatno još u početnim fazama, podrška za aranžman bi konačno olakšala kreatorima Android aplikacija da koordiniraju 3D reprodukciju zvuka u svojim aplikacijama. Dok administracije koje svuda nude ovaj aranžman možda neće trebati podržane gadgete, prema nešto u kodu koji navodi virtualizator koji radi sa 'bilo kojim slušalicama'.

Ovaj potez se nedvojbeno uklapa u veliku Sonyjevu namjeru prenijeti 360 Reality Audio većini. Do ovog trenutka, usredotočen je na izradu programskih aparata koji bi mogli pomoći rijetkoj biblioteci aranžmana (sa samo 4000 podržanih pjesama od siječnja) i izmišljenim emisijama i studijima koji mogu uhvatiti poboljšani zvuk. Kako bi se element prenio na telefone i zvučne gadgete, Sony je rekao da će dopustiti tehnologiju personalizacije slušalica iz svoje aplikacije Slušalice različitim proizvođačima. Nabava Googleovog Androida - najpoznatijeg prijenosnog OS-a na međunarodnoj razini - provjerila bi značajan uspjeh

Tu je i primjedba jednog od Sonyjevih dizajnera proizvoda, koji kaže da je “Ovo je jedna od zakrpa spomenutih u skupu 'Android OS 360RA pomoć' među Googleom i Sonyjem”, preporučajući da je cijela stvar zajednički poduhvat.

Vjerojatno najveći nedostatak ove inovacije je to što zahtijeva melodije kojima se izričito dominira da bi se njome koristila. Sonyjeva stranica bilježi Amazon Music HD, Nugs.net i Tidal kao usamljene značajke u stvarnom vremenu koje nude 360 ​​Reality Audio zapisa, međutim, u slučaju da više Android telefona počne pomagati konfiguraciji, to će potaknuti opsežnije prisvajanje.

Razmišljajući o svemu, čini se da 360 Reality Audio vrlo vjerojatno dolazi na Android. Upit je hoće li Sony i Google imati mogućnost da to dovrše prema rasporedu za isporuku Androida 12 uskoro.